Rajoy o sobre la insostenibilitat de l'ésser....





   Rellig l’entrada del 7 de setembre on en un punt dic: «...ara la situació a Catalunya sí que és insostenible». La situació fa vint dies que és insostenible. Això vol dir que no era tan insostenible. Hem rebentat la semàntica, literalment ens la carreguem cada dia però ara amb més vehemència. Les coses poden anar a pitjor ,i també a millor, i les paraules són sovint una pura il·lusió, un desig. El president Rajoy pot quedar retratat a la història per haver dotat d’un impuls nou i revelador al sufix IN. La premsa europea és cauta però comença a supurar una incomprensió creixent. Europa contempla Espanya de reüll, amb preocupació incipient i letàrgica . Els problemes territorials han sigut recurrents en l’Europa del s XX. El s XXI prometia qüestions més transcendents, en la línia de la biotecnologia i la conquesta de realitats post-tecnològiques. La humanitat és tossuda i les elits van més perdudes del que podríem imaginar, o bé, tot és part d’un pla cap al domini total. Ja sabeu, en l’ona d’ Orwell i el «big brother».

   Josep Ramoneda es fa hui la preguntes al diari Ara: què hi ha d’ignorància a l’actitud de Rajoy?, qué hi ha d’autoengany?, què hi ha d’estratègia? Podríem afegir-ne d’altres: què hi ha de por? Què hi ha d’inconsciència?, què hi ha d’enveja o complexe d’inferioritat?, què hi ha d’herència del franquisme?, què vol? què pretén? , si és que vol alguna cosa o en pretén una altra més enllà d’esperar i deixar que el món s’ensorre al seu voltant. La meua teoria és que les aspiracions de Rajoy són ser espantaocells. Ell allà, clavat en una estaca a la terra fent veure que pot.

   És un tema recurrent en el sector de l’esquerra anar fent gracietes sobre les qualitats robòtiques del personatge, del seu llenguatge de la quotidianitat èpica del sentit comú que sovint deriva en balbucejos incomprensibles. Algú ja ho ha dit: no el subestimeu. Potser, també, dic jo, podem caure en la trampa de sobrevalorar-lo. Davall la pell d’avorriment perenne, hi ha un element que sempre pot anar a més. Li he fallat a Aznar, però promet llegir la primera biografia solvent que es faça del gallec...o, com a mínim, ho intentaré.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Manifestacions a València. Reflexions.

Els jardins de l'Albarda a Pedreguer.

Primeres comunions.